Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi

Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN

LOGO NISSAN

 

Pro miliony lidí, kteří na celém světě hledají pohodlnou jízdu taxíkem, se tento zážitek stal ještě příjemnějším, když jedna japonská taxislužba v roce 2013 předběhla svou dobu a vyměnila celý vozový park běžných taxíků za Nissan LEAF s nulovými emisemi. Šlo o první krok v globální revoluci elektrických taxi.

 

Elektrické taxíky Nissan s nulovými emisemi od té doby přijaly za své taxislužby ve Španělsku, Nizozemí, Maďarsku, Spojeném království, Jordánsku, Mexiku a Polsku.
Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN

Dnes taxíky Nissan – ať už jde o modely LEAF, e-NV200 či obojí – slouží na pěti kontinentech, ve 26 zemích a 113 městech na celém světě.

Z hlediska provozovatele patří mezi výhody elektrických taxíků snížené emise, značné úspory a levnější údržba, a navíc tichá a pohodlná jízda, ze které se těší cestující. Taxíky ‘Nissan’, které zcela bez emisí prokazatelně dosahují dobrých obchodních výsledků a úspor, jsou tou chytrou alternativou, která přináší koncepci Inteligentní mobility ‘Nissan’ zákazníkům a poskytovatelům taxislužby na celém světě.

Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN

Díky elektromobilům se koncepce Inteligentní mobility stává prostředkem, s jehož pomocí ‘Nissan’ mění způsob řízení automobilů, technologii jejich pohonu i to, jak je přijímá širší veřejnost.

Více o vedoucím postavení elektrických taxi ‘Nissan’ vypoví následující grafické schéma.

Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN Nissan v čele globální revoluce elektrických taxi / Foto zdroj: NISSAN
Nissan Motor Co. Ltd. 

Společnost ‘Nissan’ je globální výrobce automobilů a pod značkami Nissan, Infiniti a Datsun nabízí kompletní portfolio více než 60 modelů. Ve fiskálním roce 2015 prodala celosvětově přes 5,4 milionu vozů a vykázala tržby ve výši 12 190 miliard jenů. Společnost ‘Nissan’ zkonstruovala, vyrábí a prodává světově nejprodávanější elektromobil všech dob, Nissan LEAF. Globální ústředí společnosti ‘Nissan’ v japonské Jokohamě řídí provoz v šesti regionech: ASEAN a Oceánie, Afrika, Střední východ a Indie, Čína, Evropa, Latinská Amerika a Severní Amerika. ‘Nissan’ spolupracuje od března roku 1999 s francouzskou automobilkou Renault a od roku 2016 s Mitsubishi Motors v rámci aliance Renault-Nissan.

Pro více informací o našich produktech, službách a závazku udržitelné mobility navštivte naše stránky http://www.nissan-global.com/EN/. Nebo nás můžete sledovat na Twitteru @NissanMotor.

NISSAN V EVROPĚ

‘Nissan’ má v Evropě jedno z nejsilnějších zastoupení ze všech zámořských automobilek. Konstruktérské práci, výzkumu, vývoji, výrobě, logistice a prodejní a marketingové činnosti se zde věnuje více než 17 000 jejích zaměstnanců. Z výrobních linek závodů společnosti ‘Nissan’ ve Spojeném království, Španělsku a Rusku loni sjelo více než 660 000 vozů. Patří mezi ně oceňované crossovery, užitkové vozy a také Nissan LEAF, nejpopulárnější elektromobil světa. Společnost ‘Nissan’ si nedávno představenou vizí Inteligentní mobility klade za cíl dosáhnout nulových emisí a nulového počtu nehod se smrtelnými následky. Toto komplexní pojetí má sloužit jako inspirace pro portfolio výrobků i technologií a určovat styl rozhodování o tom, jak mají být automobily poháněny a ovládány a jaké bude jejich místo ve fungování společnosti. ‘Nissan má všechny předpoklady stát se nejžádanější asijskou značkou v Evropě. http://www.newsroom.nissan-europe.com

/Tisková zpráva, ‘Nissan Motor Co.’, Ltd, Public Relations/