Cyklobusem do Beskyd

Cyklobusem do Beskyd / Foto zdroj: ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

logo-arriva

 

 

Cyklobusová linka společnosti ARRIVA MORAVA v sobotu 3. června letos poprvé dopravila cyklisty z Přerova na česko-slovenskou hranici, na Bumbálku.

 

Cyklobus bude jezdit údolím Bečvy o sobotách a nedělích, během letních prázdnin pojede navíc i v pátek. Kromě kol přepravuje autobus se speciálním přívěsem i elektrokola a terénní koloběžky.

Kapacita cyklobusu je 28 kol. Přepravce doporučuje cestujícím rezervaci míst předem on-line. Poplatek za přepravu jízdního kola je 15 korun, u elektrokola 25 korun. Linka vyjíždí z Přerova vždy o půl osmé ráno a odveze cyklisty a výletníky přes Lipník nad Bečvou, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm až na Bumbálku. Přerovští se na Bumbálku dostanou cyklobusem za dvě hodiny a dvacet minut.

Cyklostezky křižující Valašsko jsou oblíbenou destinací pro vyjížďky rodin s dětmi i milovníky horských kol. „Letos se jedná o jubilejní pátou sezonu cyklobusu Bečva a zájem cestujících neustále roste,“ uvedla ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová. „Všem doporučujeme rezervaci míst předem on-line,“ dodala.

Cyklobus Bečva bude jezdit od tohoto víkendu o sobotách až do 30. září, o nedělích pouze do 27. srpna a v pátky od 7. července do 25. srpna.

Linka 920093 Přerov – Lipník nad Bečvou – Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm – Horní Bečva – Bumbálka vyjíždí z Přerova v 7.30 a vrací se zpět v 16.00, při cestě zpět navíc se zastávkou v Teplicích nad Bečvou. Jízdní řád najdete „ZDE“.

E-jízdenky s bezplatnou rezervací místa je možné koupit na jízdenky.arriva.cz.

/Tisková zpráva, ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s., Křižíkova 148/34, 186 00 Praha 8/