Český Ford na vzestupu!

Z užitkových modelů českému Fordu tradičně dělá radost legendární dodávka Ford Transit. / Foto zdroj: Ford Czech Republic

logo Ford - Go Further

 

Automobilce Ford se v posledních měsících na českém trhu velmi daří. Počty nově zaregistrovaných osobních a lehkých užitkových vozů s modrým oválem ve znaku totiž aktuálně rostou o dvouciferná procenta.

 

V březnu tak český Ford dokázal oproti stejnému měsíci roku 2016 zvýšit počet prodaných vozů o téměř 27 %, v dubnu o 10,7 % a v květnu o 19 %. Pátý letošní měsíc byl pro Ford dokonce jedním z nejúspěšnějších květnů v historii!  Značka se v České republice díky 1 933 zaregistrovaným vozům dokonce vyhoupla na třetí příčku mezi automobilkami – za Škodu, VW a před Hyundai.

Nejúspěšnějším osobním vozem v nabídce značky je tradičně Ford Fiesta, který od začátku roku našel 2 509 zákazníků a jen v květnu 559. Veleúspěšná Fiesta, která byla například v březnu vůbec nejprodávanějším vozem Evropy. Avšak nyní již pěje svou labutí píseň: na skladě jsou poslední desítky kusů – a v německém Kolíně již před několika týdny začala výroba zcela nového modelu.

„Nový Ford Fiesta bude o něco větší, ještě o něco zábavnější a řidičsky atraktivnější než ten současný. Navíc nabídne vůbec nejširší paletu modelových variant v historii a takové technologie a funkce, o nichž mohli ještě před několika lety majitelé malých vozů pouze snít,“ řekl k tomu generální ředitel českého Fordu Jan Laube. „Pro zájemce o ještě kompaktnější a dostupnější malý vůz pak máme připraven Ford KA+, jehož prodeje už se také slibně rozbíhají,“ dodal Jan Laube.

Z užitkových modelů pak českému Fordu tradičně dělá radost legendární dodávka Ford Transit

Ten je – bereme-li v úvahu modely Transit a Transit Custom v kategoriích do 3 000 kg a do 3 500 kg – na českém trhu v těchto segmentech už 26 let nepřetržitě nejprodávanějším modelem. Velmi dobře si vede i terénní pickup Ford Ranger. Ten je za prvních pět měsíců s 232 zaregistrovanými vozy v České republice suverénní jedničkou své třídy. Také díky Transitu a Rangeru patří Fordu již delší dobu jednoznačné první místo v prodeji užitkových vozů na celém evropském kontinentu.

„V České republice jsme za prvních pět měsíců posílili o téměř 16 %, tedy mnohem výrazněji, než o kolik rostl samotný trh,“ komentoval to Jan Laube. „Věřím, že zákazníci příznivě přijmou i náš zcela nový model Ford Fiesta, který představíme za pár týdnů, a že se nám tak vzestupný trend podaří udržet i ve druhé polovině roku.“

/Tisková zpráva, *FORD MOTOR COMPANY, spol. s r.o., Karolinská 654/2, Praha 8. www.ford.cz, Mediální servis společnosti/