DB Schenker v Německu představil inteligentní rukavice na skenování čárových kódů

DB Schenker v Německu představil inteligentní rukavice na skenování čárových kódů / Foto zdroj: DB Schenker

logo DB SCHENKER

 

Inteligentní skenovací rukavice ProGlove se staly standardní výbavou zaměstnanců DB Schenker v Echingu nedaleko Mnichova.

 

Na hřbetu rukavice je připevněn malý a lehký přístroj ProGlove, který usnadňuje pracovníkům skenování čárových kódů během vyskladňování zboží. K jeho aktivaci stačí stisknout palec a ukazováček k sobě.

Po naskenování čárového kódu obdrží skladník optický, zvukový i hmatový signál. Nechybí propojení se skladovým systémem ohledně množství nebo dalšího odběrového místa přes tablet.

Pobočka společnosti DB Schenker v německém Echingu má na starosti skladování produktů předního výrobce automobilových dílů. Standardní logistické služby zahrnují inbound a outboundlogistiku, skladování automobilových dílů a prázdných obalů. Nabízí také služby s přidanou hodnotou jako přebalování produktů do vratných obalů.

Klasické skenery nejsou ergonomické a je obtížné s nimi manipulovat. ProGlove tak výrazně zlepšuje efektivitu celého procesu, neboť umožňuje skladníkům pracovat rychleji, bezpečněji a celý proces je jednodušší. Skladníci díky němu mohou pracovat oběma rukama a nezdržují se půjčováním skeneru mezi kolegy. To vede k úspoře až 40 % času oproti běžným skenerům.

Dosavadní zpětná vazba je natolik pozitivní, že je v jednání rozšíření inteligentních rukavic do dalších logistických skladů.
„Vývoj rukavic ProGlove následuje myšlenku, podle které budou i v budoucnu lidé důležitou součástí průmyslu. Proto jsme vyvinuli lehké a intuitivní chytré rukavice, které je snadné využívat při běžné práci ve skladu. ProGlove podporují zaměstnance při jeho každodenní práci a propojují je s takzvaným Průmyslem 4.0,“ říká Thoma Kirchner, Co-Founder & CEO pro ProGlove.

/Tisková zpráva, foto zdroj: SCHENKER spol. s r. o., https://www.dbschenker.cz/