Časopis Tire Technology International vyhlásil Continental výrobcem pneumatik roku 2017

Continental byl oceněn odborným časopisem "Tire Technology International" nejlepším výrobcem pneumatik roku 2017 na Tire Technology Expo 2017 v Hanoveru. / Foto zdroj: Continental Barum s.r.o.

logo Continental

 

 

• Renomovaná odborná porota ocenila výjimečné investice výrobce do výzkumu a vývoje, testování a výrobního zařízení
• V rámci dlouhodobé růstové strategie Vision 2025 vznikl v roce 2016 působivý počet projektů zaměřených na inovace a dosahování excelentních výsledků
• Rozhodujícími se staly tři faktory: High Performance Technology Center, přírodní kaučuk z kořene pampelišky a masivní zvýšení výrobních kapacit

 

Hanover, 16. února 2017. Včera večer získal Continental na veletrhu Tire Technology Expo 2017, který se konal 14.–16. února v Hanoveru, cenu britského časopisu „Tire Technology International“ pro nejlepšího výrobce pneumatik roku, která je udělována od roku 2008.

 

Touto cenou ocenila 27členná odborná porota, ve které zasedali experti z Evropy, Japonska, Indie a Spojených států, investice realizované společností Continental za posledních 12 měsíců.
Oliver Schramm, Ředitel Development Production Technology v Continental, přijal ocenění nejlepšího výrobce pneumatik roku 2017 pro Continental / Foto zdroj: Continental Barum s.r.o.

„Toto ocenění nás velmi potěšilo, protože se týká několika technologických projektů a inovací, které již byly realizovány pro naplňování cílů naší dlouhodobé růstové strategie Vision 2025,” řekl Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental AG, který odpovídá za investice společnosti a vede divizi pneumatik, která je s 10 miliardami eur obratu čtvrtým největším výrobcem pneumatik na světě. „Tato cena pro nejinovativnějšího výrobce pneumatik taktéž vysoce motivuje náš globální tým – v dnešní době s více než 50 000 zaměstnanci, aby krok za krokem pokračoval v nastoleném směru.“

Mezi inovace společnosti Continental, které přesvědčily odbornou porotu, patří i otevření vývojového centra High Performance Technology Center v německém Korbachu v červnu 2016; projekt Taraxagum, který zahrnuje otevření výzkumného centra v německém Anklamu zaměřeného na možnosti průmyslového využití přírodního kaučuku z pampeliškových kořenů; a výroba první nákladní pneumatiky z kaučuku z pampeliškových kořenů. Porotci taktéž ocenili oznámení o vytvoření výzkumného a vývojového centra pro zemědělské pneumatiky v portugalském Lousadu a rozšíření výrobních kapacit ve výrobním závodě v Otrokovicích v České republice.

„Uživatelé všech výrobků, od vysoce výkonných pneumatik po zemědělské pneumatiky, na trzích od Evropy po Čínu, budou profitovat z významných investic, které společnost Continental v průběhu minulých 12 měsíců realizovala v oblasti výzkumu a vývoje, testování a výroby. Gratulujeme našemu výrobci pneumatik roku!“ řekl Graham Heeps, šéfredaktor časopisu Tire Technology International a předseda odborné poroty. Toto každoroční ocenění za inovace a excelentní výsledky je odměnou za skvělé nápady a tvrdou práci v oblasti vývoje a výroby pneumatik. Kandidáti jsou nominováni čtenáři časopisu Tire Technology International nebo navrhováni členy redakce. Vítěze poté vybírá nezávislá odborná porota.

Oficiální logo 2017 Tire Technology International Award / Foto zdroj: Continental Barum s.r.o.
Oficiální logo 2017 Tire Technology International Award
V kontextu projektu Vision 2025

– společnost Continental od roku 2011 investovala již 3 miliardy eur do výstavby nových výrobních závodů v městech Hefei (Čína), Kaluga (Rusko) a Sumter (Jižní Karolína v USA). Z toho 350 milionů eur ročních investic taktéž směřovalo do rozšiřování stávajících výrobních závodů po celém světě. Velkou pozornost na sebe upoutal taktéž automatický interiérový brzdný analyzátor (Automated Indoor Braking Analyzer – AIBA) na polygonu Contidrom a otevření vývojového centra High Performance Technology Center (HPTC) v německém Korbachu.

 

Díky inteligentnímu síťovému propojení všech výrobních zařízení získává centrum HPTC nové poznatky téměř v reálném čase. Ty jsou následně předávány výrobním závodům společnosti Continental po celém světě za účelem dalšího zlepšování efektivity a produktivity.

V roce 2016 společnost Continental poprvé celosvětově vyrobila více než 150 milionů pneumatik pro osobní a lehká užitková vozidla, přičemž zároveň dosáhla v zemích EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika), Jižní a Severní Americe a zemích APAC (Asie, Pacifik) mnohem lepší rovnováhy v oblasti výroby a prodejů. Výsledkem je úspěšné udržování kurzu stanoveného cíli projektu Vision 2025.

Ke stejnému rozhodnutí dospěla odborná porota časopisu Tire Technology International i v roce 2014. Před třemi lety Continental rovněž vyhlásila výrobcem pneumatik roku. Tehdy byla společnost Continental oceněna za výrobu pneumatik ve výrobním závodě ContiLifeCycle v Hanoveru-Stoeckenu. Experti ocenili integrovaný přístup ke studenému a teplému protektorování s recyklačním zařízením na pryž. Ten je v globálním měřítku stále unikátním.

Continental vyvíjí inteligentní řešení

– pro přepravu osob a zboží. Jako spolehlivý partner, mezinárodní dodavatel automobilových dílů, výrobce pneumatik a průmyslový partner poskytuje udržitelná, bezpečná, pohodlná, individuální a dostupná řešení. V roce 2016 vygenerovalo pět divizí Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tire a ContiTech předběžné tržby ve výši přibližně 40,5 miliard eur. Společnost Continental v současné době zaměstnává více než 220 000 zaměstnanců ve více než 55 zemích.

Tato divize pneumatik v současné době zastřešuje více než 24 výrobních podniků a vývojových center po celém světě. Široká paleta výrobků a nepřetržité investice do výzkumu a vývoje se značným způsobem podílí na nákladově efektivní a ekologické mobilitě. Divize pneumatik, přední světový výrobce s 49 000 zaměstnanci, dosáhla v roce 2015 tržeb ve výši 10,4 miliard eur.

Continental Commercial Vehicle Tires je jedním z největších světových výrobců pneumatik pro užitková vozidla, autobusy a speciální vozidla. Tato obchodní jednotka se neustále rozvíjí od pouhého výrobce pneumatik k poskytovateli komplexních řešení. A nabízí také širokou paletu výrobků, služeb a řešení souvisejících s pneumatikami.

/Tisková zpráva, 16.2.2017, Continental Barum s.r.o., Objízdná 1628, 765 02 Otrokovice, ČR. Michal Bartoš, Truck Tires Marketing Manager, E-Mail: Michal.Bartos@continental-corporation.com, http://www.continental-pneumatiky.cz/nakladni/