Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku

Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku / Foto zdroj: BUGGYRA media

logo BUGGYRA RACING

 

Jezdec týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý dnes po trati opět letěl a závod dokončil s minimální ztrátou na druhém místě.

 

V celkovém pořadí zůstává na třetí pozici, avšak odstup na prvního Sotnikova se ztenčil.
Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku / Foto zdroj: BUGGYRA media Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku / Foto zdroj: BUGGYRA media

Dnešní, v pořadí už šestá etapa, která byla také zároveň poslední čistě „kazašská“ obsahovala měřený úsek dlouhý 384 kilometrů a dle výsledků byla velmi vyrovnaná. Mezi armádu ruských kamazů se dokázal vklínit pouze Martin Kolomý na druhém místě, se ztrátou 39 vteřin na prvního Rusa Nikolaeva.

„Nádherná etapa, hodně technicky náročná, dnes nepršelo, takže to nebylo tak uklouzaný a Phoenix zase letěl. Myslím, že jsme předjeli, koho jen šlo. Před nás se dostal pouze jeden z peugeotů,“ pochvaloval si dnešní závod Kolomý a poukázal na fakt, že v přímé konkurenci i s automobily prohrál pouze s dakarskou legendou Peterhanselem. „Jedeme na pohodu. O to větší mám radost, že je z toho dobrý výsledek,“ pochvaloval si rodák z Bruntálu, který dnes stáhl na prvního Sotnikova několik minut a stále drží třetí příčku v průběžném hodnocení právě mezi kamazy.

Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku / Foto zdroj: BUGGYRA mediaK dosavadnímu průběhu se vyjádřil také druhý člen posádky Jiří Stross. „Martin jede skvěle, nehrotí to, zbytečně neriskuje, a naopak sbíráme cenné zkušenosti. O to víc mě těší, že všechny komponenty fungují, přestože tady dostávají strašně zabrat. Jak se říká, Tatra s motorem od Buggyry vás dostane dál.“

Zítra už se celé závodní pole přesune z Kazachstánu do čínského města Karamay, etapou dlouhou celkem 412 kilometrů a přes 100 kilometrů dlouhým měřeným úsekem. Zde už se trať pomalu přesouvá z rovinatých stepí do kopcovitého terénu. Čínská část závodu je podstatně náročnější a jezdci se zde budou muset poprat s písečnými dunami, ve kterých se bude s největší pravděpodobností rozhodovat.

Výsledky 6. etapy:

1. Nikolaev Kamaz 3:38:38
2. KOLOMÝ TATRA +0:39
3. Sotnikov Kamaz +5:13
4. Mardeev Kamaz +5:51
5. Ardavicus Iveco +5:55

Výsledky po 6. etapě:

1. Sotnikov Kamaz 19:09:17
2. Shibalov Kamaz +02:12
3. KOLOMÝ TATRA +12:53
4. Mardeev Kamaz +24:01
5. Ardavicus Iveco +56:45

Kolomý opět na bedně a stále drží třetí příčku / Foto zdroj: BUGGYRA media

/Tisková zpráva, BUGGYRA media, BUGGYRA International Racing System, CZECH REPUBLIC, http://www.buggyra.com/